ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΟΚΟΣ: Η ΦΩΝΗ.


Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου και ο Νίκος Μαστοράκης είναι οι υπεύθυνοι της δημιουργίας των Forminx, ενός από τα θρυλικότερα συγκροτήματα της χώρας, τότε. Τον καιρό εκείνο, "εν Κανά της Γαλιλαίας", τη δεκαετία του 60. Μέλος αυτού του συγκροτήματος, στα ντραμς, ήταν ο Κώστας Σκόκος, ο οποίος μετά έκανε καριέρα ως εκφωνητής, στην ΕΡΤ, στο MEGA, και σε πάμπολλες διαφημίσεις.
Ο Σκόκος ήταν ο αφηγητής της περίληψης του προηγούμενου επεισοδίου στις σειρές του Θάνου Λειβαδίτη ( σε όλες του τις σειρές, στους " Δίκαιους", στους " Ιερόσυλους", στην " Έκτη Εντολή", στην "Βεντέτα", στην " Οργή των Θεών"), αλλά και στην " Φρουτοπία", όπου τα κατορθώματα του Πίκου Απίκου, στην έρευνά του για το ποιος σκότωσε τον Μανώλη τον Μανάβη, αποκτούσαν άλλη χροιά με τη φωνή του.
Όταν ξεκίνησε το MEGA ήταν ο κύριός του εκφωνητής στα τρέιλερ του σταθμού, για τουλάχιστον μια τριετία, ενώ έκανε και πάρα πολλές διαφημίσεις. Ο ένας από τους δύο γιους του, ο Αντώνης, είναι και αυτός μουσικός, για χρόνια συνεργάτης του Αντώνη Ρέμου στις ζωντανές του εμφανίσεις, και με αρκετά τραγούδια στο ενεργητικό του, σε στίχους κυρίως του Αντώνη Παππά.
Ο Κώστας Σκόκος είναι ( δύσκολη η χρήση του Παρατατικού), ένας άνθρωπος που συνδέεται με την τηλεοπτική μας νιότη, την τηλε- εφηβεία μας. Η φωνή του μας " στοιχειώνει", όχι γιατί ήταν απίστευτα τρομακτική, αλλά γιατί ήταν τόσο χαρακτηριστική που δεν ξεχνιέται. Όπως και η παρουσία του στους Forminx. Να είναι καλά οι δικοί του να τον θυμούνται.

Σχόλια